Etkinlik Tarihi: 24.09.2024 - 25.09.2024
Etkinlik Saati: 10:00 - 16:00
Lokasyon: ZOOM
Eğitmen: Jale Aktuğ Aydoğmuş
Hikaye, sunum ve raporun farkı; iyi bir sunumun özellikleri
Hedef kitle analizi yapma ve sunum kurgusu oluşturma
Ana fikri belirleme ve anlamlı içerik – hikaye oluşturma
Sunumu, bilgi ve verilerin akılda kalacağı şekilde tasarlama
Sunumun etkili şekilde aktarılması
Eğitimde katılımcılar “İş Hayatında Hikaye ve Sunum Envanteri” üzerinden geri bildirim alacaktır. Ayrıca eğitim sonunda katılımcılar sunum yapacak ve sunumla ilgili geri bildirim alacaktır.
İş hayatında birçok konuda sunumlar yapıyoruz. Kimi zaman yöneticilere veya ekibe, bir konuyla ilgili bilgi, durum analizi veya güncellemeleri paylaşmak için; kimi zaman yeni fikir ve projeleri anlatmak için; bazı durumlarda da dinleyicilere ilham vermek için…
Bu eğitim, katılımcılara iş hayatında hikayeleştirmenin nasıl kullanılabileceğini gösteriyor. Sağlam bir sunum kurgusu oluşturmayı, hedef kitleye yönelik sunum hazırlamayı, vermek istedikleri bilgi ve mesajlar karmaşık dahi olsa dinleyicilerin net bir şekilde göreceği şekilde sunumu tasarlamayı öğretiyor. Ayrıca sunumun kendi anlatımlarını destekleyen bir yapıda olmasını, vermek istedikleri bilgi ve mesajları hikayeleştirerek, akılda kalıcı şekilde aktarmalarını hedefliyor.
Ekip içerisinde, yöneticilerle olan toplantılarda veya zirve gibi çeşitli ortamlarda yoğun olarak sunum yapan çalışanlar, yöneticiler.
Galatasaray Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında lisans derecesinin ardından Panthéon Sorbonne Üniversitesi’nde aynı alanda Jean Monnet Bursu ile yüksek lisans eğitimini tamamlayan Aktuğ, QNB Finansbank, Yapı Kredi ve Koç Holding gibi Türkiye’nin önde gelen kurumlarında İnsan Kaynakları alanında çeşitli roller üstlenmiştir. 14 yıllık deneyimi boyunca işveren markası ve çalışan deneyimi alanları başta olmak üzere birçok alanda strateji oluşturma, proje geliştirme, süreç ve deneyim tasarlama çalışmalarına imza atmış; ayrıca kültür dönüşümü, yetenek kazanımı, kariyer gelişimi, iç ve dış iletişim, lider iletişimi, araştırma ve analiz alanlarına odaklanmıştır.
Çalıştığı kurumlarda üst düzey yöneticilerle sunum hazırlığı konusunda bire bir çalışmış; hikayeleştirme ve sunum hazırlama alanlarında dünyada öne çıkan isimlerden eğitimler almıştır.
2020’de dünyanın önde gelen koçluk ekollerinden olan CTI’dan ko-aktif koçluk eğitimini, 2023’te ise yine aynı kurumdan ko-aktif koçluk sertifikasyon sürecini tamamlamış, CPCC (Certified Professional Co-active Coach) unvanını almıştır. Farklı seviyelerde çalışanlara ve yöneticilere 150 saatin üzerinde koçluk ve mentorluk yapmıştır.
Edindiği deneyimlerden yola çıkarak 2023 yılında Outliers Global adı altında kendi danışmanlık ve eğitim şirketini kurmuştur.
Çok iyi seviyede İngilizce ve Fransızca konuşmaktadır.
PERYÖN Üyesi : 5.400,00 TL (%20 KDV hariçtir)
Katılımcı : 6.500,00 TL (%20 KDV hariçtir)
Eğitim tarihi geçtiği için kayıtlara kapalıdır.