İK Profesyonelleri için Şiddetsiz İletişim ve Şefkat Dili

Etkinlik Tarihi: 28.11.2024 - 29.11.2024
Etkinlik Saati: 10:00 - 16:00
Lokasyon: zoom
Eğitmen: İmge Kiner

İçerik +

- Şefkat Dili (Şiddetsiz İletişim) nedir? Özü ve temelleri nelerdir?

- Şefkati Engelleyen İletişim

- Bağlantı Kavramı ve İlişkilere Etkisi
- Bağlantı Kurabilmek İçin Duygusal Okuryazarlık

- Davranışların Temeli: Duygu ve İhtiyaç Kavramları
- Gerçekçi Olabilmek İçin Gözlem Becerisi

- Somut Ricalar Getirebilmek

- Empatinin Gücü: Kendine ve Ötekine Empati
- Tüm Süreci Birleştirecek Katılımcı Örnekleri

Eğitimin Amacı +

Sadece şimdi ve burada olanla, ilişki içindeki tarafların halleri ve ihtiyaçları ile ilgilenen Şiddetsiz İletişim yaklaşımı; kişilerin kendileri ile bağlantı kurmalarını, kendilerini fark etmelerini ve bu farkındalıkla karşı taraf ile empati ve bağlantı kurmalarını kolaylaştıran bir yaşam dilidir. (http://www.siddetsiziletisim.com, https://www.cnvc.org).

Bu dil bize kibar değil gerçek olmayı, konunun etrafından dolanmak yerine konunun ortaya çıkarttığı duygu ve ihtiyaçlar üzerine konuşmayı, birbirimizle bağlantılı olduğumuz gerçeğini hatırlayarak kalıcı uzlaşma yollarında el sıkışmayı öğretir.

Şiddetsiz İletişim modelini hayata taşımak, temel bileşenleri öğrenmek ve uygulamaya giriş yapmak için gerçekleştirilecek bu temel eğitimde, modelin ABC’si aktarılacak, pratik uygulamalarla modelin günlük hayattaki işlevselliği paylaşılacaktır. Bu programda Şiddetsiz İletişim’in dört adımı olan gözlem, duygu, ihtiyaç ve rica kavramları üzerine çalışılacaktır.

Eğitime Kimler Katılmalı ? +

Kendini daha iyi tanımak, kendiyle ve başkaları ile daha güçlü bağlar kurmak, iletişim biçimini gözden geçirmek, ilişki kurma biçimini değiştirerek yaşam kalitesini artırmak isteyen herkese açıktır.

Şiddetsiz İletişim yaklaşımı kendini tanıma ve diğerlerini anlama üzerine kurulu bir yaklaşımdır. Başkalarını değiştirmek motivasyonu ile atölyeye katılacak kişilerin beklentisini karşılamayabilir. Diğer yandan kişi kendi yaklaşımını değiştirdiğinde ilişki içinde olduğu kişilerin de büyük oranda değişmesi kaçınılmazdır.

Eğitmen Detayı +
İmge Kiner

 

İmge KİNER, 1997 yılında Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun kurduğu İnsan İnsana Eğitim ve Danışmanlık Şirketi’nde yetişkin eğitimciliği ile tanıştı. Kurumsal eğitimlerde yardımcı eğitimcilik yaparken eşzamanlı olarak yine Cüceloğlu’nun süpervizörlüğünde yürüyen “İletişim Gönüllüleri” projesi kapsamında iletişim grupları yönetti.

1999-2009 yılları arasında çalıştığı İş Bankası Eğitim Müdürlüğü hayatındaki en önemli okullardan biri oldu. 9 yıl boyunca başta “İletişim” ve “Eğitimci Eğitimi” olmak üzere çok sayıda kişisel gelişim eğitimi tasarladı, aktardı ve iç eğitimcilerin gelişimine destek oldu.

2004 - 2005 yılları arasında University of Salzburg Business School’da “Master in Training and Development” programına katıldı, yetişkinlerle kişisel gelişim eğitimlerinin yürütülmesi konusunda uzmanlaştı. 2008 yılında Şiddetsiz İletişim’le tanıştı ve L’accadémia Areté’nin kurucularından Deniz Kite’dan Profesyonel Mediasyon (Arabuluculuk) eğitimi aldı.
 
2008 yılında danışman olarak başladığı NAR Eğitim’de, sırasıyla Yetkinlik Eğitimleri ve Gelişim Yönetimi Koordinatörü ve Genel Müdür Yardımcısı oldu. Zamanla, anlamlı bulduğu “Unvansız Liderlik” felsefesini benimseyerek tüm unvanlarını bıraktı. Halen aynı kurumda eğitimler tasarlıyor, aktarıyor, eğitimcilerin gelişime destek oluyor ve projeler yönetiyor.

Sürekli öğrenci olmanın kendisini yolda tuttuğuna inanan İmge, yaptığı tüm işlerde uzun yıllar Judith Lieberman ile yürüdüğü masalcılık yolundan, Yeşim Cimcoz ve Bediz Güçbilmez’den aldığı yaratıcı yazarlık atölyelerinden ilham alıyor. Çalışmalarının temelini oluşturan Şiddetsiz İletişim ekolünün hala hem öğrencisi hem de eğitimcisi. 2020 yılından beri de Cem Şen’in öğrencilerinden biri olarak Dharma felsefesi ile ilgileniyor.

Son yıllarda Şiddetsiz İletişim’le kurumsal şefkat kültürü yaratma, uzlaşma ve işbirliği becerileri, güven odaklı liderlik, müşteri ve çalışan deneyimi süreçleri geliştirme, hikaye anlatıcılığı ve duygusal istikrar konularında tasarımlara, atölyelere ve danışmanlık süreçlerine odaklanan İmge; tüm projelerinde daha şefkatli, barışçıl, çoksesli, eşitlikçi ve anlamlı bir iş hayatı yaratmaya destek olmaya çalışıyor.

 

Katılım Ücretleri +

PERYÖN Üyesi : 4.200,00 TL (%20 KDV hariçtir)
Katılımcı : 5.250,00 TL (%20 KDV hariçtir)

Eğitim tarihi geçtiği için kayıtlara kapalıdır.