Çeşitlilik Eşitlik Kapsayıcılık

Aşağıda Çeşitlilik Eşitlik Kapsayıcılık eğitimine ait bilgiler yer almaktadır.

Eğitim Detayı
  • Çeşitlilik ve Kapsayıcılığın temelleri,
  • Önyargılar ve bakış açılarının keşfi,
  • Sektörler arası zorluklar ve fırsatlar,
  • Farkındalıktan eyleme geçiş.
Diğer Bilgiler
#615
BölgePeryön Merkez
Eğitim AdıÇeşitlilik Eşitlik Kapsayıcılık
Eğitim TipiAçık Sınıf Eğitimler
LokasyonZOOM
Eğitimin Amacı

Katılımcıların çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılığın gerçeklerine ilişkin farkındalıklarını artırmaya yardımcı olmak, kapsayıcı bir kültürün gelişimini desteklemelerini ve olumlu bir değişimin temsilcisi olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Eğitime Kimler Katılmalı?

Tüm kariyer aşamalarındaki profesyoneller ve liderler, işletmelerde, okullarda ve diğer kuruluş türlerinde çalışan kişiler eğitime dahil olabilir.

Eğitim Başlangıç Tarihi25.04.2025 09:30
Eğitim Bitiş Tarihi25.04.2025 12:30
DurumAçık
Oluşturulma Tarihi28.01.2025 13:19
Katılım Ücretli Mi?Evet
Katılımcı5.000,00 TL (%20 KDV hariçtir)
PERYÖN Üyesi4.200,00 TL (%20 KDV hariçtir)
EğitmenDuygu Salman
Eğitmen Detayı

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlayan Duygu Salman, CUNY-Baruch College Weissmann School of Arts and Sciences, Psikoloji bölümünden Endüstriyel/Örgütsel Psikoloji alanında öğrenimine devam etmiş, cinsiyetin liderlik üzerindeki etkisi konusundaki teziyle MSc. (yükseklisans) derecesi almıştır. Bilgi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Örgüt Çalışmaları programından 2017 senesinde doktora derecesi alan Duygu Salman, Prof.Dr.Gideon Kunda tarafından yönetilen doktora tezinde, katılım bankalarının kurum kültürlerini, dönüşen retoriklerini ve toplumsal cinsiyet pratiklerini araştırmıştır.
Akademik kariyerine Boğaziçi Üniversitesi'nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak devam etmekte, Örgütsel Davranış, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Yönetimi ve İş Etiği derslerini vermektedir. Akademik kariyerine ek olarak Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi çatısında özel sektör kurumlarına ve UN-SDSN (Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Gelişim Çözümleri Ağı) programlarına Çeşitlilik ve Kapsayıcılık konusunda eğitmen ve danışman olarak destek vermektedir.
2023 senesi içerisinde kurduğu InclusionLab and Network isimli kar amacı gütmeyen (non-profit) organizasyon ile kapsayıcılık konusunun toplum ve kurumlar için sadece geçici bir heves olmasının önüne geçmek ve somut etki yaratmak için çalışmakta, bu alanda üretilen akademik bilgiyi tüm birey ve kurumların kullanabileceği dil ve uygulamalara dönüştürmektedir.
Akademik araştırma alanları arasında iş yerlerinde çeşitlilik ve kapsayıcılık; örtük eğilim (önyargıların) çalışma ekiplerine ve İK uygulamalarına etkileri; çatışma yönetimi; kurum kültürü ve kültürel değişim sayılabilir.
Güncel olarak Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Enstitüsü’nden Prof.Dr.Burak Güçlü ile Harvard Üniversitesi Implicit Project tarafından da desteklenen “kadın ve erkeklerden oluşan ikili çalışma gruplarında örtük cinsiyet önyargılarının tutum ve davranışlar üzerinde etkilerini ve EEG cihazı ölçümleri bu sürecin beyindeki biyoelektronik tabanlı işaretlerini” belirlemeyi hedefleyen bir araştırma yürütmektedir.
Bir kız bir erkek iki çocuk annesidir.