Etik Çatışmalara Vaka Örnekleri ile Yaklaşım.

Aşağıda Etik Çatışmalara Vaka Örnekleri ile Yaklaşım. eğitimine ait bilgiler yer almaktadır.

Eğitim Detayı


Etik Çatışmalara Vaka Örnekleri ile Yaklaşım.


İK’nın asıl görevi kültür yönetimidir, her şeyin temelinde insan olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca klasik performans değerlendirmeleri, sıkıştırılmış görev tanımlarıyla ilerleyemeyiz.   İşyerinde demokrasi yaklaşımı eşitlik ilkesinden başlar, ifade özgürlüğü ve çatışma yönetimi, disiplin gibi konulara dokunur.    

Buradan İşyeri Cinayetleri’ne geçeceğiz. Son çıkan kitabım MERKEZ 4530’da gerçek hayattan alınan cinayet vakaları ve işyerlerindeki etik problemleri bir arada inceliyoruz... Mobbing, taciz, haksız yere suçlananlar, görevi değiştirilenler, cezalandırılanlar, işten çıkarılanlar, hatta işten ayrılmaya zorlananlar, tutanakla veya savunma ile tehdit edilenler, korkudan seslerini çıkaramayanlar… Üstelik bu vakalar sadece “kurumsallaşamamış” küçük işletmelerde, üretimde, fabrikalarda değil kocaman kocaman şirketlerde, şık plaza katlarında da oluyor. Kısacası insanın olduğu her yerde, işyeri cinayetleri de işleniyor.

Kriminal vakalar ile “kurum-inal” vakaların derinlemesine bir incelemesini sunan kitap da katılımcılarımıza hediyemiz olacak.

Diğer Bilgiler
#631
BölgePeryön Merkez
Eğitim AdıEtik Çatışmalara Vaka Örnekleri ile Yaklaşım.
Eğitim TipiAçık Sınıf Eğitimler
LokasyonHan Spaces / Ataşehir
Eğitimin Amacı

Bu eğitim, işyerlerinde demokrasi anlayışını, etik değerleri ve işyerindeki ciddi etik çatışmalarla nasıl başa çıkılacağına dair bilinç oluşturmayı amaçlamaktadır. Katılımcılar, işyeri cinayetleri, mobbing, taciz gibi etik dışı davranışların, büyük ya da küçük her türlü kurumda nasıl ortaya çıkabileceğini ve bu durumlarla nasıl başa çıkılacağını öğreneceklerdir. Etik çatışmaların çözülmesinde işyerinde demokrasi ve eşitlik ilkesinin önemi vurgulanarak, kurum kültürünün güçlendirilmesi için pratik yaklaşımlar sunulacaktır.

Eğitime Kimler Katılmalı?

Bu eğitim, İnsan Kaynakları profesyonelleri, yöneticiler, liderler ve işyeri kültürünü geliştirmek isteyen her düzeydeki çalışan için uygundur. Ayrıca, işyerindeki etik sorunlarla başa çıkmayı ve çalışanların haklarını korumayı isteyen tüm profesyonellere açık bir programdır. Bu eğitim, çalışanların psikolojik güvenliğini sağlamak ve kurumsal etik anlayışını güçlendirmek isteyen şirketler için faydalıdır.

Eğitim Başlangıç Tarihi17.04.2025 10:30
Eğitim Bitiş Tarihi17.04.2025 12:30
DurumAçık
Oluşturulma Tarihi18.03.2025 16:30
Katılım Ücretli Mi?Evet
Katılımcı2.500,00 TL (%20 KDV hariçtir)
PERYÖN Üyesi2.000,00 TL (%20 KDV hariçtir)
Eğitmenİdil Türkmenoğlu
Eğitmen Detayı

Boğaziçi İşletme Bölümü'nden mezun. Doğuş Grubu’nda Garanti Bankası, Garanti Sigorta, Humanitas ve NTV Yayın Grubu'nda İK, Eğitim ve Pazarlama Direktörü olarak çalıştı. Bank of America'da iş üzerinde eğitim gördü ve Wharton'da Stratejik İK sertifikasını aldı. Boyner Grup’a 2001’de Benkar'la geçti. Daha sonra Beymen'in İK ve Eğitimini yönetti. 2003-2005 arasında sabbatical yaptı, University of Michigan'da “Pozitif Yönetim”in çalışmalarına katıldı. 

2005-2011 arasında Boyner Holding İK ve İletişim Koordinatörü olarak çeşitli gelişim projelerini yürütmek üzere esnek zamanlı çalıştı. Aynı zamanda Prof.Üstün Dökmen’in ekibinde danışmanlık/eğitim projelerinde yer aldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uygulamalı Psikoloji lisansüstü çalışmasını tamamladı, sırasıyla İstanbul, Yeditepe ve Koç Üniversitelerinde ders verdi. Şimdi Boğaziçi’nde derslerine devam ediyor. 2011’de full time olarak Boyner Grup’a geri dönen Türkmenoğlu, 7 yıl Boyner Grup’ta İnsan Kaynakları, Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik’ten Sorumlu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2019 yılı içinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinde de bir sene boyunca Türkiye’nin yetenek projesinde danışman olarak görev aldı. Bugün Kültür ve Organizasyonlar üzerine İcra ve Yönetim Kurullarına danışmanlık yapıyor. 4 kurumda Yönetim Kurulu Üyesi.

Çeşitli internet sitelerinde, Boğaziçi’nde, Cosmopolitan'da ve Milliyet’te köşe yazıları yayımlandı. Dünya Ekonomik Forumu’nun cinsiyet eşitliğinin sağlanması yönündeki İşte Eşitlik Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının öncülüğünde Aysun Sayın ile birlikte yazdıkları İşyerlerinde Cinsiyet Eşitliği -  İşte Eşitlik el kitabı Türkçe olarak Türkiye’de kurumlara, İngilizce olan ise Davos’ta yine Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından dağıtıldı.

İlk kitabı "Ofis Hikayeleri" Kasım 2005'te Epsilon'dan, sekizinci baskısı yapılan “Pozitif Yönetim” Elma’dan yayımlandı. Yine Elma’dan “Kurumsal İç İletişim” ve Işıl Taysever ile birlikte yazdıkları “Torpil Değil Networking” 2019’da yayımlandı. “İşyerinde Demokrasi” basım aşamasında.

Sahne sanatları ve dijital içerikler üreten Biraderler Yapım/Pencere Dijital’in ve Çocuk Genç Sanat Tiyatro adlı sosyal girişimin ortak yöneticilerinden.

Sektörel birçok ödülün sahibi, ayrıca 50CHRO arasında.   PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) ve ÖSGD (Özel Sektor Gonulluler Derneği) ve Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Uyeliği yaptı. SHRM (Society of Human Resources Management), IPPA (International Positive Psychology Association) üyesi. Hillary Clinton’ın da kurucuları arasında olduğu Vital Voices adlı bir global sivil toplum kuruluşunun global mentorları arasında.

Talia ve Mira’nın annesi.